Nederlek Regatta

het zeil spektakel op de lek

Deelnemers

De deelnemers


Ieder jaar hebben we tijdens de Nederlek Regatta weer een schitterend deelnemers veld met circa 20 tot 30 schepen in aller lij soorten en maten. Heeft u ook interesse om mee te varen meld u dan aan bij de wedstrijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Schepen

Met de Nederlek Regatta varen diverse soorten schepen mee met de wedstrijden, snelle schepen maar ook minder snelle schepen. Dit maakt het wedstrijd veld uiterst divers en maakt de Nederlek Regatta tot een waar spektakel om naar te kijken.

SW waarde

De SW waarde is een vast gegeven die bepaalt wordt voor ieder schip, ieder schip heeft een eigen SW waarde bepaald door de gegevens van Sail Support. Een SW waarde is eigenlijk een (soort) handicap voor een schip u kunt zich voorstellen dat de SW waarde voor een zeeschouw anders is dan de SW waarde voor een Soling.

Verschillende boten bij elkaar

Het deelnemers veld van de Nederlek regatta is uiterst gevarieerd en ik zou zeggen kom dit zeker een keer aanschouwen vanaf de omliggende dijken of gewoon vanaf de ark van wsv de lek waar een hapje of een drankje tijdens de wedstrijden geregeld kan worden.

Open Boten

Dit zijn over het algemeen de snellere boten van de nederlek regatta, de bemanning van deze schepen gaan vaak tot het uiterste en zijn uiterst fanatiek tijdens de wedstrijden, zij proberen soms elkaar letterlijk van het water te varen en maken vaak haakse bochten bij de keer boei.

Kajuit Boten

Kajuit boten zijn vaak iets groter van formaat en liggen in het wedstrijd klassement eigenlijk tussen de snelle solingen en de gaffel getuigde schepen in. Dit neemt niet weg dat de kajuit boten geen kans van winnen hebben.Deze schepen hebben een groot aandeel in het deelnemers veld.

Gaffel Getuigde Schepen

Gaffel getuigde Schepen zijn over het algemeen de langzamere schepen in het deelnemers veld,maar door de SW correctie factor maken deze schepen evenveel kans om te winnen. Deze schepen hebben een nostalgische uitstraling en dit maakt het plaatje tijdens de zeilwedstrijden op de rivier de lek een plaatje uit de oude tijd.

Nederlek Regatta 2015  ©

Google+