Nederlek Regatta

het zeil spektakel op de lek

Sail Support

Over Sailsupport

Geschiedenis

Tot 1994 werden de SW-cijfers jaarlijks gepubliceerd in het voormalige blad Watersport. Daarna heeft de Watersportverbond het SW systeem onder zijn hoede genomen.

De Watersportverbond heeft destijds gekozen voor het verspreiden van de SW-cijfers op floppy disks deze floppy is inmiddels vervangen door de SW CD.

Mogelijkheden SW programma

Het SW programma biedt verenigingen de volgende mogelijkheden:

opvragen van de eigenschappen van een type schip zoals diepgang, type motor, type kiel enz.

berekenen van een SW handicap voor een bepaald jacht door vergelijking van zijn eigenschappen met een standaard type schip.

uitgeven van SW-certificaten. Een SW-certificaat kan binnen de vereniging gebruikt worden  als een meetbrief waarop de berekende SW handicap en de eigenaar van een jacht staan afgedrukt.

afdrukken van aanvraagformulieren ter bepaling (door het Watersportverbond) van een definitieve SW-handicap.

Opmerking

Zelf een SW handicap berekenen van een nieuw schip m.b.v. het SW programma is niet mogelijk. De meeste schepen zijn afgeleid of vergeleken met bestaande schepen uit de ORC klasse.

Dit zijn geavanceerde meetsystemen met uitgebreide meetformules waarbij veel meetgegevens van het schip noodzakelijk zijn. Vaak moeten een natte- en droge meting worden uitgevoerd,

hetgeen alleen kan worden uitgevoerd door een hiervoor speciaal opgeleide en bevoegde meter (Info Watersportverbond )

Voorwaarden

De auteursrechten van de SW-cijfers berusten bij het Watersportverbond.

Alleen beheerders van het SW programma kunnen namens hun verenigingen met het Watersportverbond (Sail Support) communiceren over de SW handicapfactoren.

De verantwoordelijkheid over de inhoud en de juistheid van de SW cijfers en de toegepaste correctiefactoren berusten bij het Watersportverbond.

Het SW programma staat op naam van de vereniging en de beheerder van het programma en mag niet worden gekopieerd en/of aan derden ter beschikking worden gesteld.

De licentie voor het gebruik van het SW programma wordt verleend tot 1 april 2014, hierna wordt het SW programma onbruikbaar.

Aansprakelijkheid

Sail Support is niet aansprakelijk voor enige schade veroorzaakt door het gebruik van het SW programma.

Het idee en de uitwerking van het SW programma is eigendom van Sail Support en is derhalve auteursrechtelijk beschermd.

Ondersteuning

Voor vragen aangaande het SW programma kunt u terecht bij Sail Support na 20.30 uur onder telefoonnummer 035-5253393 of E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de loop van het seizoen 2004 is de SW flop vervangen door een Windows versie en wordt alleen nog op CD geleverd het programma is geschikt voor Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.

U kunt inloggen op de site m.b.v. uw registratiecode van het SW programma.

Voor het geval u geen registratie-code hebt of deze vergeten bent, kunt u met mij contact op nemen bij voorkeur via  E-Mail.

 

website sail support

Nederlek Regatta 2015  ©

Google+